About Us

History of Baltic Fitness

I månader sökte jag efter efter riktigt bra träningsutrustning  för mitt hemmagym. Framförallt sökte jag efter en riktigt bra ställning som höll högre klass än de billiga kinaprylarna som finns att köpa lite överallt på nätet. De enda bra produkterna med bra kvalité som jag kunde hitta fanns långt borta på andra sidan atlanten. Med frakt och förtullning inräknat så blev det otroligt dyrt och tillslut tröttnade jag. Under våren 2014 startade jag en egen svensk produktion av funktionella träningsprodukter till vettiga priser.

Lars Norberg
Grundare Balticfitness

Vårt sortiment

Vi satsar på att ha svensktillverkade träningsprylar så långt det är möjligt med högsta prioritet på kvalitén. Alla våra crossfitriggar och ställningar är noga utprovade och framförallt kompatibla med varandra. Du använder till exempelvis samma dimension på bultar oavsett om det är en rigg eller en squatrack som du ska skruva ihop!

Vision

Balticfitness har som vision att alltid erbjuda unika träningsprodukter med hög standard. Vår design på utrustningen gör att den ska passa lika bra i hemmagymmet som i det professionella gymmet. Hos oss ska du alltid kunna hitta bra träningsredskap som är funktionella och som gör din träning roligare.

Affärsidé

Kunna erbjuda unika svensktillverkade träningsprodukter som få eller ingen annan säljer.

Filosofi

Med en bakgrund inom idrotten i över 30 års tid så finns kunskapen om hur man skall konstruera bra träningsutrustning som funkar oavsett om de finns på crossfitgymmet, kommersiella gymmet eller i hemmagymmet i din källare. Allt till ett vettigt pris!